Budyń jaglany z frużeliną owocową
Składniki:
budyń:
-1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
-ponad pół szklanki mleka roślinnego
-1-2 łyżki miodu lub innego słodzidła
-200 g mrożonych owoców
-1 łyżka ksylitolu/erytrolu
-pół łyżeczki mąki ziemniaczanej
-3 łyżki wody
Sposób przygotowania:
budyń:
-Wszystkie składniki dokładnie blendujemy i
przekładamy do miseczek.
frużelina:
-Owoce przekładamy do garnuszka, dodajemy słodzik i
gotujemy na bardzo małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż owoce stana się miękkie.
-Wtedy dodajemy mąkę ziemniaczaną zmieszaną z wodą. Całość
dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze kilka minut.
-Frużelinę nakładamy na budyń.
Smacznego i na zdrowie!
TEN PRZEPIS ZNAJDZIESZ W MOJEJ KSIĄŻCE
Budynie jaglane zawsze są pyszne. Może spróbuję sam je zrobić :D
OdpowiedzUsuń