RECENZJA BLENDERA WYSOKOOBROTOWEGO HAPPYCALL AXLERIM + PRZEPISY

Ostatnio otrzymałam blender wysokoobrotowy  HAPPYCALL AXLERIM. Używam go praktycznie codziennie i jestem z niego bardzo zadowolona. Mogę wręcz powiedzieć, że blender jest REWELACYJNY. To niezwykłe urządzenie kuchenne ma moc 1200 - 2600 W oraz 25000 obr- dzięki takiej mocy zawsze uzyskamy aksamitną i klarowną konsystencję soków, zup, past, koktajli i innych dań, na które mamy ochotę


Ponadto sprzęt jest niezwykle funkcjonalny, posiada elegancki design oraz jest prosty w użyciu i lekki.Posiada również blokadę bezpieczeństwa, przed uruchomieniem bez założonego kielicha.



Blender wyposażony jest w 6 noży o wysokiej wytrzymałości wykonane ze stali nierdzewnej, umiejscowione jest 3-stopniowo; rozdrabnia i miesza składniki poziomo oraz pionowo, zapewniając sprawne przygotowanie posiłków


Wysoki dzbanek o pojemności 2l jest wolny od bisfenoli-wykonany jest z Tritanu. Jest to ekologiczny materiał o doskonałej odporności na ciepło i uderzenia, dlatego jest szeroko stosowany również w butelkach dla niemowląt.Dzban przyda się do przygotowywania pysznych zup, a profesjonalne ostrza poradzą sobie z rozdrobnieniem wszelkiego rodzaju owoców i warzyw, wraz ze skórką lub nasionami. Dzięki zastosowaniu najnowocześniejszych technologii, blender zaopatrzony jest w system kontrolujący temperaturę, który wraz z wykorzystaniem wysokich obrotów przyczynia się do zachowania wszelkich wartości odżywczych, witamin i składników mineralnych zawartych w potrawach.




Blender HAPPYCALL AXLERIM posiada 3 programy

-zupy
-smoothie/koktajle
-drinki/napoje

Dodatkowo blender posiada funkcję 'PULSE' dostosowane do twardości i temperatury składników

Do blendera dołączony jest popychacz z miernikiem temperatury, który pozwala dopilnować by w przyrządzanym posiłku zostały zachowane cenne składniki odżywcze, które w wyższych temperaturach rozkładają się.






Co można przygotować w blenderze Happycall?

-koktajle/smoothie
-zupy
-masło orzechowe
-mąkę
-przecier
-sosy
-mleko roślinne
-mrożone napoje
-pasty
-puree
-sorbety, lody
W blenderze przygotowałam: mąkę z kaszy gryczanej, dwa koktajle warzywno-owocowe oraz obłędne masło orzechowe

1. Domowa mąka gryczana 
Kaszę gryczaną wsypałam do pojemnika i zmiksowałam na średnich obrotach robiąc co kilka chwil przerwę, aby blender odpoczął. W efekcie uzyskałam idealną mąkę tanim kosztem!







2. Zielony koktajl z migdałami

Składniki:
-garść jarmużu
-garść natki pietruszki

-pół pomarańczy
-garść migdałów
-pół banana
-1 jabłko
-pół szklanki wody mineralnej

Sposób przygotowania:

-wszystkie składniki przekładam do dzbana
-nastawiam program do przygotowania koktajlu/smothie i blendujemy












3. Zielony koktajl nasionami chia
Składniki:
-1 duży banan
-garść borówki amerykańskiej
-natka pietruszki lub inna zielenina
-1 kiwi
-łyżka nasion chia
-pół szklanki wody kokosowej/wody mineralnej

Sposób przygotowania:
-wszystkie składniki wkładamy do blendera
-ustawiamy program do przygotowania koktajli/smothie i blendujemy


Zupa krem fasolowo-szpinakowa z kasza jaglaną

Składniki:
-2 szklanki mrożonej fasolki szparagowej
-100g szpinaku mrożonego/świeżego
-1 czerwona cebula
-2 ząbki czosnku
-kilka łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
-1 łyżka masła klarowanego
-sól, pieprz do smaku
-1 liść laurowy
-2 ziarenka ziela angielskiego
-1 marchew
-ponad pół litra wody
-potarty żółty ser (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:
-cebulkę oraz czosnek drobno siekamy i smażymy na maśle klarowanym
-wodę wlewamy do garnuszka
-dodajemy fasolę szparagową , pokrojoną marchew, liść laurowy oraz ziele angielskie i przyprawiamy
-całość gotujemy do miękkości
-pod koniec dodajmy szpinak oraz cebulkę i czosnek
-zupę przelewamy do blendera, dodajemy kaszę jaglaną i nastawiamy program do przygotowania zup
-gotową zupę nakładamy do miseczek i posypujemy żółtym serem







5. Masło orzechowe

Składniki:
-400g orzeszków ziemnych prażonych
-100g migdałów
-szczypta soli

Sposób przygotowania:
-orzechy wsypujemy do blender i nastawiamy program do przygotowania koktajli
-od czasu do czasu robimy krótkie przerwy i zbieramy orzechy z boków blendera
-po kilku minutach masło orzechowe będzie gotowe








Podsumowanie:


Podsumowując blender jest bardzo mocnym, sprawnym i niezwykle funkcjonalnym urządzeniem. Nie zawiódł mnie jeszcze ani razu, nie zacina się i wszystko dokładnie blenduje. Pierwszy raz miałam do czynienia z blenderem w którym bez problemu przygotowałam mąkę i masło orzechowe.


Dodatkowo urządzenie jest bardzo solidne, trwałe i bezpieczne, co jest niezwykle ważne podczas codziennego użytkowania. Zatem jeśli szukasz porządnego blender, to śmiało mogę Ci polecić blender wysokoobrotowy  HAPPYCALL AXLERIM.

Zapraszam do sklepu Mocsoków ---> (KLIK)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz