Wok granitowy Ballarini PORTOFINO
Jeśli jesteś miłośnikiem kuchni azjatyckiej, to z pewnością wiesz, że
potrzebujesz woka- dobrego, funkcjonalnego i trwałego. Jest to niezawodna
patelnia w której przygotujesz zarówno chińskie, wietnamskie, jak i polskie
potrawy.
Wok granitowy indukcyjny Ballarini PORTOFINO otrzymałam
od marki Ballarini w ramach naszej współpracy. Uwielbiam ich patelnie, ponieważ
charakteryzują się wyjątkowym designem i dużą wytrzymałością. Są ciężkie, ale w zupełności nie przeszkadza to w użytkowaniu i
niesamowicie solidne, więc z przyjemnością testuje każdy ich produkt :).
Wok granitowy indukcyjny Ballarini PORTOFINO otrzymałam
od marki Ballarini w ramach naszej współpracy. Uwielbiam ich patelnie, ponieważ
charakteryzują się wyjątkowym designem i dużą wytrzymałością. Są ciężkie, ale w zupełności nie przeszkadza to w użytkowaniu i
niesamowicie solidne, więc z przyjemnością testuje każdy ich produkt :).
Wok granitowy indukcyjny Ballarini PORTOFINO posiada wysoką odporność na zarysowania oraz działanie zmywarki. Ma powłokę zapobiegającą przywieraniu potraw, nawet jeśli smażymy na niej potrawy bez tłuszczu. Patelnia jest łatwa do czyszczenia oraz bezpieczna dla zdrowia i środowiska, bowiem nie zawiera PFOA- związków niklu, ani metali ciężkich. Co więcej wok posiada stalową rączkę oraz odporność termiczną do 160C, więc śmiało można piec w nim potrawy. Jest wykonany z kutego, wielowarstwowego aluminium wysokiej jakości, a dno wzmacniane jest warstwą stali nierdzewnej, co umożliwia stosowanie do na kuchniach indukcyjnych.
Przepis na pierś z kurczaka z warzywami i makaronem
-1 mała pierś z kurczaka
-kilka pieczarek
-1 czerwona papryka
-1 mała cebula
-1 mały ząbek czosnku
-kilka łyżek kukurydzyny konserwowej bez cukru
-1 łyżka sosu sojowego (użyłam bezglutenowego)
-sól, pieprz do smaku
-olej kokosowy do smażenia
-1 łyżeczka soku z limonki
-sezam do posypania (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
-pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, paprykę kroimy w paski
-cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę i smażymy na
rozgrzanym oleju kokosowym
-dodajemy pierś z kurczaka , paprykę oraz przyprawy i smażymy do miękkości
-na koniec dodajemy kukurydzę, pieczarki, sos sojowy oraz sok z limonki i
smażymy do momentu aż pieczarki będą miękkie
-podajemy z makaronem oraz posypujemy sezamem
Podsumowując: Jeśli zastanawiacie się nad kupnem dobrej jakości woka, to szczerze polecam wam Wok granitowy indukcyjny Ballarini PORTOFINO! Bowiem nie wyobrażam sobie przygotowania dobrej chińszczyzny bez woka :). Potrawy przygotowane w takim innowacyjnym naczyniu nie przywierają do dna,są soczyste, smaczne i niesamowicie aromatyczne. Wok przystosowany jest do wszystkich rodzajów kuchenek, a dodatkowo bardzo szybko przygotowane.
Więcej informacji znajdziecie tutaj- KLIK
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz