Budyń jaglany z frużeliną owocową

 


Składniki:
budyń:
-1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
-ponad pół szklanki mleka roślinnego
-1-2 łyżki miodu lub innego słodzidła

 
frużelina:
-200 g mrożonych owoców
-1 łyżka ksylitolu/erytrolu
-pół łyżeczki mąki ziemniaczanej
-3 łyżki wody

 

Sposób przygotowania:

budyń:
-Wszystkie składniki dokładnie blendujemy i przekładamy do miseczek.

frużelina:
-Owoce przekładamy do garnuszka, dodajemy słodzik i gotujemy na bardzo małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż owoce stana się miękkie.
-Wtedy dodajemy mąkę ziemniaczaną zmieszaną z wodą. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze kilka minut.
-Frużelinę nakładamy na budyń.

 

Smacznego i na zdrowie!

                                        TEN PRZEPIS ZNAJDZIESZ W MOJEJ KSIĄŻCE

                                           

1 komentarz:

  1. Budynie jaglane zawsze są pyszne. Może spróbuję sam je zrobić :D

    OdpowiedzUsuń