PIECZONKA JAGLANKA Z JABŁKAMI





 Składniki (na 2 porcje)
 -60g suchej kaszy jaglanej
-100ml mleka kokosowego
-120ml wody
-3 łyżki erytrolu/ksylitolu
-2 małe jabłka potarte
-3 łyżki ksylitolu/erytrolu
-1 żółtko
-1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru

Sposób przygotowania:
-kaszę prażymy w suchym garnuszku
-kaszę zalewamy wodą, dodajemy słodzidło i gotujemy aż kasza wchłonie cały płyn
-na dno kokilek nakładamy potarte jabłko, a następnie kaszę jaglanką
-mleko łączymy z żółtkiem oraz budyniem 
-całość dokładnie mieszamy i wylewamy na kaszę jaglaną
-kokilki wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180C
-pieczemy 25 minut

Smacznego i na zdrowie!

1 komentarz:

  1. Uwielbiam kaszę jaglaną w takiej wersji. Moim zdaniem to przepyszny deser. Bardzo często go robię.

    OdpowiedzUsuń