Galaretki z owocami i kremem z nerkowców

 


Składniki:
-1 galaretka truskawkowa bez cukru

-500ml gorącej wody
-30g erytrolu/ksylitolu
-garść truskawek
-garść jagód
-1 brzoskwinia pokrojona na małe kawałki
krem:
-pół szklanki nerkowców
-4 łyżki wody
-1 łyżka soku z cytryny

Sposób przygotowania:
-nerkowce zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc
-galaretkę łączymy ze słodzidłem, zalewamy wodą i intensywnie mieszamy, aż się rozpuści
-odstawiamy, aż lekko stężeje (jak będzie już chłodna , można ją wstawić do lodówki- to przyśpieszy tężenie)
-na dno pucharków nakładamy owoce i zalewamy galaretką
-wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby galaretka całkowicie stęzała
-nerkowce odsączamy z wody, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie blendujemy
-gotowy krem nakładamy na galaretki

Smacznego i na zdrowie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz