Placuszki z batatów z frużeliną porzeczkową




Składniki:
placki:
-150g batata
-1 jajko M
-5 łyżek mąki owsianej
-4 łyżki wody
frużelina:
-70g czarnej porzeczki
-1/3 szklanki wody
-1 łyżeczka erytrolu
-pół łyżeczki skrobi ziemniaczanej+ 1 łyżka wody

Sposób przygotowania:
-wszystkie składniki dokładnie blendujemy
-patelnię rozgrzewamy z dodatkiem tłuszczu i smażymy placki na małym ogniu z oby dwóch stron na rumiany kolor 
-porzeczki przekładamy go garnuszka, dodajemy słodzidło oraz wodę i gotujemy na małym ogniu aż owoce będą miękkie
-skrobię łączymy z łyżką wodą i dodajemy  do owoców
-całość dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 5 minut 

Smacznego i na zdrowie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz