Puszysty sernik pieczony



Składniki: (tortownica 23cm)
masa sernikowa:
-1kg twarogu półtłustego
-3 jaja L
-1 szklanka ksylitolu
-40g budyniu waniliowego bez cukru (proszek)
-100g masła klarowanego rozpuszczonego i ostudzonego

spód:
-100g masła klarowanego
-40g budyniu waniliowego bez cukru (proszek)
-100g mąki jaglanej
-50g mąki ryżowej
-1 jajko M
-60g cukru erytrolu
-50g mąki kukurydzianej
-30g mąki owsianej


Sposób przygotowania:
spód:
-wszystkie składniki przekładamy do miski i zagniatamy ciasto do momentu, aż powstanie zwarta kula
-ciasto przekładamy do woreczka i wkładamy do zamrażalnika na 30 minut
-piekarnik rozgrzewamy do 180C
-ciasto wyjmujemy z zamrażalnika i rozwałkowujemy
-spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto tak aby również były wylepione boki blaszki  
-ciasto wkładamy do piekarnika na 10 minut i wyjmujemy
masa sernikowa:
-piekarnik rozgrzewamy do 175C
-wszystkie składniki przekładamy do miski i krótko miksujemy- tylko do momentu połączenia się wszystkich składników
-masę sernikową przekładamy na spód ciasta
-ciasto pieczemy 45 minut
-wyjmujemy z piekarnika i studzimy


Smacznego i na zdrowie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz