Gofry bezglutenowe





Gofry bezglutenowe
Składniki: (na 6 gofrów)

-2 jajka M
-1 szklanka mleczka kokosowego
-1/3 szklanki masła klarowanego rozpuszczonego i ostudzonego
-pół szklanki mąki ryżowej
-1/3 szklanki mąki owsianej
-2 płaskie łyżki budyniu waniliowego bez cukru (proszek)
-1 łyżeczka proszku do pieczenia bez fosforanów
-szczypta soli
-1 łyżka erytrolu

Sposób przygotowania:
-W wysokiej misce miksujemy wszystkie składniki oprócz białek jaja
-Białka jaja z dodatkiem soli ubijamy na sztywną pianę i dodajemy ją do ciasta
-Całość bardzo delikatnie mieszamy
-Porcję ciasta nakładamy do rozgrzanej gofrownicy i smażymy gofry około 2-3 minuty w zależności od mocy urządzenia

Smacznego i na zdrowie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz