Bezglutenowy Cytrynowiec z kokosem

 






Składniki: (blaszka 17cm)

-pół szklanki mąki ryżowej
-pół szklanki mąki kukurydzianej
-1 łyżka budyniu śmietankowego bez cukru (proszek)
-3 małe jajka S
-pół szklanki masła klarowanego rozpuszczonego i ostudzonego
-1/2 szklanka erytrolu
-wyciśnięty sok 1 cytryny
-otarta skórka z 1 cytryny
-1 łyżeczka proszku do pieczenia bez fosforanów
-1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
-1/3 szklanki mleka roślinnego

Sposób przygotowania:
-piekarnik rozgrzewamy do 180C
-jajka z dodatkiem słodzidła miksujemy na puszystą i gładką masę
-powolnym strumieniem wlewamy masło klarowane cały czas miksując na małych obrotach
-powoli dodajemy pozostałe składniki i całość jeszcze chwile miksujemy do momentu połączenia się wszystkich składników
-spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę
-pieczemy 40 minut

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz