Jabłka pieczone z kaszą jaglaną, cynamonem i kokosem

 





Składniki: (na 2 porcje)
-2 duże jabłka
-30g kaszy jaglanej
-100ml mleka roślinnego
-2 łyżki erytrolu
-4 łyżki wiórków kokosowych
-garść rodzynek
-1/2 łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania:
-kaszę prażymy w suchym garnuszku, zalewamy mlekiem roślinnym i gotujemy pod przykryciem do miękkości
-pod koniec gotowania dodajemy wiórki kokosowe, erytrol oraz rodzynki i wszystko mieszamy
-piekarnik rozgrzewamy do 180C
-jabłka dokładnie myjemy i suszymy
-ścinamy z górnej części około 1cm i odkładamy
-usuwamy gniazda nasienne
-wydrążamy środek jabłek za pomocą małej łyżeczki
-jabłka napełniamy farszem i przykrywamy wcześniej odkrojoną górną częścią owocu
-blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy jabłka
-pieczemy około 15 minut
 


Smacznego i na zdrowie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz