Krem z nerkowców z czekoladą i granatem
Krem z nerkowców z czekoladą i
granatem
Składniki: (na 2 porcje)
krem:
-70g orzechów nerkowca
-2 łyżki świeżego soku z pomarańczy
-1 łyżka oleju kokosowego rozpuszczonego i ostudzonego
-pół dojrzałego banana
-1/3 łyżeczki sproszkowanej wanilii
warstwa czekoladowa:
-30g gorzkiej czekolady
-1 łyżka mleczka kokosowego
dodatkowo:
-owoc granatu
Sposób przygotowania:
-Orzechy zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc
-Orzechy odsączamy z wody
-Orzechy oraz pozostałe składniki na krem przekładamy do naczynia i dokładnie
blendujemy, aż postanie jednolity krem
-Czekoladę z dodatkiem mleka rozpuszczamy w kąpieli wodnej
-Gotowy krem przekładamy do pucharków, na to nakładamy rozpuszczoną czekoladę a
na wierzchu ziarenka granatu
Smacznego i na zdrowie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz