Ciasto bananowe



Składniki: (blaszka 23x9cm  )
-3 dojrzałe banany
-70ml oleju kokosowego rozpuszczonego i ostudzonego
-70g mąki jaglanej
-30g mąki owsianej
-40g mąki ryżowej
-2 jajka M
-50g posiekanych daktyli
-30g wiórków kokosowych bez dwutlenku siarki
-1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
-3 łyżki erytrolu

Sposób przygotowania:
-piekarnik rozgrzewamy do 170C
-banany rozgniatamy, jaja roztrzepujemy i łączymy ze sobą
-wlewamy tłuszcz i po trochu resztę składników cały czas wszystko mieszając
-spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę
-pieczemy 40minut
-wyjmujemy z piekarnika i studzimy

Smacznego i na zdrowie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz