Batoniki bakaliowe z jagodami goji

 



Składniki:
-130g daktyli
-spora garść orzechów laskowych
-spora garść orzechów nerkowca
-50ml oleju kokosowego rozpuszczonego i ostudzonego
-4łyżki wody
-60g płatków owsianych
-20g kakao
-garść jagód goji

Sposób przygotowania:
-daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 30 minut, aż będą miękkie
-daktyle odsączamy z wody , łączymy z wodą oraz tłuszczem oraz nerkowcami i dokładnie blendujemy
-dodajemy orzechy laskowe oraz płatki owsiane i blendujemy ruchem pulsacyjnym, nie dopuszczając do całkowitego zblendowania pozostałych składników
-dodajemy jagody goji i całość zagniatamy
-na blat nakładamy papier do pieczenia, na to ciasto i znowu papier- całość rozwałkowujemy i wkładamy do zamrażalnika na około 20 minut
-kroimy na kształt batonów


Smacznego i na zdrowie!


Przepis znajdziesz również w mojej książce!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz