Ciasto kokosowo-cytrynowe z kiwi
Składniki: (blaszka 17cm)
-3 jaja M
-50g mąki jaglanej
-120ml oleju kokosowego rozpuszczonego i ostudzonego
-40g budyniu śmietankowego bez cukru (proszek)
-20g kisielu cytrynowego bez cukru (proszek)
-3/4 szklanki mleka kokosowego
-100g wiórków kokosowych bez dwutlenku siarki
-otarta skórka z 1 cytryny
-2 łyżeczki proszku do pieczenia bez fosforanów
-pół łyżeczki sody oczyszczonej
-1/2 szklanka erytrolu
Dodatkowo:
-2 kiwi
Sposób przygotowania:
-piekarnik rozgrzewamy do 160C
-kiwi obieramy ze skórki i kroimy na plasterki
-wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy do połączenia się wszystkich składników
-spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę
-na wierzchu układamy plasterki kiwi
-ciasto pieczemy 50 minut
-wyciągamy z piekarnika i studzimy
Sposób przygotowania:
-piekarnik rozgrzewamy do 160C
-kiwi obieramy ze skórki i kroimy na plasterki
-wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy do połączenia się wszystkich składników
-spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę
-na wierzchu układamy plasterki kiwi
-ciasto pieczemy 50 minut
-wyciągamy z piekarnika i studzimy
Przepis znajdziesz również w moim ebooku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz