OWSIANKA CZEKOLADOWA Z MANDARYNKĄ I SŁONECZNIKIEM
Składniki: (na 1 porcję)
-3 kostki gorzkiej czekolady
-40-50g płatków owsianych górskich
-1 i 1/3 szklanki mleka roślinnego
-1 łyżeczka cukru kokosowego
-szczypta soli
dodatkowo:
-1 mandarynka
-garść łuskanego słonecznika
Sposób przygotowania:
-mleko roślinne przekładamy do garnuszka i zagotowujemy
-zamniejszamy ogień, wsypujemy płatki owsiane i gotujemy kilka minut aż płatki będą miękkie co jakiś czas mieszając
-pod koniec gotowania dodajemy czekoladę, sól oraz cukier kokosowy i całość dokładnie mieszamy
-gotową owsiankę wykładamy do miski, na wierzchu układamy plasterki mandarynki i posypujemy nasionami słonecznika
Smacznego i na zdrowie!
smacznie wygląda
OdpowiedzUsuń