KREM Z TOFU Z MUSEM MALINOWO-TRUSKAWKOWYM
Składniki:(na 2 porcje)krem z tofu:
-260g tofu naturalnego
-10 łyżek soku z cytryny
-5 łyżek mleka kokosowego
-50-60g erytrolu/ksylitolu
-2 łyżeczki prawdziwego kakao
-1/4 łyżeczki wanilii sproszkowanej
dodatkowo:
-150g mrożonych owoców (truskawki i maliny)
-1, 5 dojrzałego banana
-garść suszonego kokosa
Sposób przygotowania:
masa z tofu:
-tofu odsączamy z wody
-tofu łączymy z mlekiem oraz sokiem z cytryny i całość dokładnie blendujemy na gładką masę*
-masę tofu dzielimy na dwie części
-do jednej miski dodajemy kakao, a do drugiej wanilię
-wszystko dokładnie miksujemy
*jeśli masa będzie zbyt gęsta można dać więcej soku z cytryny
warstwa owocowa:
-mrożone owoce łączymy z bananem i dokładnie blendujemy
następnie:
-na dno szklanek nakładamy owocową warstwę, następnie cytrynową masę z tofu, czekoladową i znowu owocową itd
Smacznego i na zdrowie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz