BABECZKI KAKAOWE Z MALINAMI





Składniki:
-1 puszka czerwonej fasoli
-50ml wody
-20g kakao
-50g erytrolu/ksylitolu
-3 suszone daktyle drobno pokrojone
-3 jajka M
-1 łyżka soku z cytryny
-1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
-1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
-1/2 łyżeczki cynamonu
-60ml oleju kokosowego rozpuszczonego i ostudzonego
-40g wiórków kokosowych

dodatkowo:
-garść malin świeżych lub mrożonych

Sposób przygotowania
-piekarnik rozgrzewamy do 180C
-fasole wyjmujemy z puszki o płuczemy 

-białka jaja oddzielamy od żółtek
-żółtka z dodatkiem 2 łyżek słodzidła miksujemy na puch
-dodajemy fasolę, wodę oraz olej kokosowy i całość dokładnie blendujemy
-białka jaka z dodatkiem soli miksujemy na sztywną pianę ( pod koniec dodajemy resztę słodzidła)
-do ubitej piany dodajemy po trochu masę fasolową oraz pozostałe składniki i miksujemy na małych obrotach
-masę nakładamy do foremek, a na górze układamy maliny które delikatni wbijamy w masę
-pieczemy około 30 minut
-wyjmujemy z piekarnika i studzimy

Smacznego i na zdrowie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz