KOKOSOWY PUDDING CHIA Z POWIDŁAMI

Składniki: (na 2 porcje) -2 szklanki mleka kokosowego -4 łyżki nasion chia -2 łyżki ksylitolu (można zastąpić miodem) -1 opakowanie powideł wiśniowo-jabłkowych bez cukru (u mnie od KROKUS) -garść orzechów włoskich -pół banana -garść winogron Sposób przygotowania: -nasiona china zalewamy mlekiem, dodajemy cukier i intensywnie mieszamy trzepaczką -odstawiamy na około 3-4h godziny aż chia napęcznieją -pudding przekładamy do salaterek, nakładamy powidła, dekorujemy owocami i posypujemy orzechami włoskimi Smacznego i na zdrowie!

3 komentarze:

  1. W tym roku nie udało nam się wysmażyć powideł ale mamy mega ochotę na taki pudding śliwkowy <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki deser bardzo chętnie bym zjadła :) Pychotka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam te puddingi z chia koniecznie zrobię i ten.

    OdpowiedzUsuń