KOKOSOWY PUDDING CHIA Z POWIDŁAMI
Składniki: (na 2 porcje)
-2 szklanki mleka kokosowego
-4 łyżki nasion chia
-2 łyżki ksylitolu (można zastąpić miodem)
-1 opakowanie powideł wiśniowo-jabłkowych bez cukru (u mnie od KROKUS)
-garść orzechów włoskich
-pół banana
-garść winogron
Sposób przygotowania:
-nasiona china zalewamy mlekiem, dodajemy cukier i intensywnie mieszamy trzepaczką
-odstawiamy na około 3-4h godziny aż chia napęcznieją
-pudding przekładamy do salaterek, nakładamy powidła, dekorujemy owocami i posypujemy orzechami włoskimi
Smacznego i na zdrowie!
W tym roku nie udało nam się wysmażyć powideł ale mamy mega ochotę na taki pudding śliwkowy <3
OdpowiedzUsuńTaki deser bardzo chętnie bym zjadła :) Pychotka :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam te puddingi z chia koniecznie zrobię i ten.
OdpowiedzUsuń