ŚLIWKOWE CIASTECZKA Z GORZKĄ CZEKOLADĄ
-120g kaszy jaglanej
-200ml mleka roślinnego
-80g suszonych śliwek
-40g wiórków kokosowych
dodatkowo:
-2 kostki gorzkiej czekolady (posiekanej)
Sposób przygotowania:
-kaszę jaglaną prażymy w suchym garnuszku, zalewamy mlekiem, dodajemy śliwki i gotujemy do miękkości aż kasza wchłonie całą wodę
-dodajemy wiórki i całość dokładnie mieszamy
-odstawiamy aż lekko przestygnie, dodajemy olej i dokładnie blendujemy
-zwilżamy dłonie wodą, z masy formujemy kulki, spłaszczamy je i posypujemy czekoladą
-piekarnik rozgrzewamy do 180C
-pieczemy 15minut
Smacznego i na zdrowie!
Świetny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne ciasteczka :) Zdecydowanie moje smaki :)
OdpowiedzUsuńJak pysznie przypieczone ciastki :D
OdpowiedzUsuńIle ciastek wychodzi z tego przepisu?
OdpowiedzUsuńKiedy dodajemy dwie łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego?
OdpowiedzUsuńWitam, olej dodajemy do ugotowanej kaszy :). Pozdrawiam!
Usuń