Zupa krem groszkowo-marchwiowa
Składniki:
-2 szklanki mrożonej mieszanki groszek-marchew
-2,5 szklanki wody
-1 mała cebula
-1 ząbek czosnku
-natka pietruszki
-olej kokosowy do smażenia
-sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
-cebulę, czosnek drobno siekamy i podsmażamy na oleju kokosowym
-do blendera przekładamy wszystkie składniki i dokładnie blendujemy
-całość przelewamy do garnuszka i gotujemy, aż zupa będzie ciepła*
*Ja swoją zupę nie musiałam gotować w garnku tylko odrazu zblendowałam i gotowałam w moim nowym NutriBullecie Rx
Smacznego i na zdrowie!
Sama posiadam Nutribullet choć starszą wersję. Absolutnię uwielbiam ten sprzęt :)
OdpowiedzUsuńZupka wygląda smakowicie. Sprzętu takiego nie posiadam, ale tradycyjnie przygotowana tez będzie pyszna :-)
OdpowiedzUsuń