Kasza bulgur z warzywami
Składniki:-1 puszka groszku konserwowego bez cukru lub mrożonego
-100g kaszy bulgur (u mnie od AGNEX)
-2 łyżki oleju kokosowego (u mnie od AGNEX)
-1 mały korzeń pietruszki
-1 średnia marchewka
-około 7-8 pieczarek
-1 średnia cebula
-2 łyżki passaty pomidorowej
-2 ząbki czosnku
-szczypta tymianku (u mnie od AGNEX)
-sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
-pietruszkę oraz marchewkę dokładnie myjemy, obieramy ze skórki i kroimy
-do garnka wlewamy 250ml wody, dodajemy marchew, pietruszkę oraz liść laurowy i gotujemy 10minut
-wsypujemy kaszę i gotujemy jeszcze 7min pod przykryciem
-cebulę oraz czosnek drobno siekamy, pieczarki kroimy w talarki
-patelnię rozgrzewamy z dodatkiem oleju i smażymy cebulę oraz czosnek. Następnie dodajemy pieczarki , passatę pomidorową, przyprawiamy i smażymy do miękkości
-dodajemy kaszę z warzywami, groszek i całość dokładnie mieszamy
Smacznego i na zdrowie!
Szybko i smacznie :-) Tak lubię :-)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda :) fajny pomysł na obiad :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy tą kaszę ale niestety za często nie możemy jej jeść ;/ Jednak danie wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń