Trufle daktylowo-migdałowe
Składniki:
-100g suszonych daktyli (u mnie od AGNEX)
-150g migdałów (u mnie od AGNEX)
-3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego (u mnie od AGNEX)
-2 łyżki mleka roślinnego
Dodatkowo(do obtoczenia kulek)
-sezam, słonecznik łuskany, mąka kokosowa (u mnie od AGNEX)
Sposób przygotowania:
-daktyle namaczamy przez kilka godzin lub zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 15minut
-odlewamy wodę od daktyli
-wszystkie składniki przekładamy do blendera i dokładnie blendujemy
-formujemy kulki i obtaczamy
-wkładamy do zamrażalnika na około 10minut
Smacznego i na zdrowie!
Bardzo lubię trufle pod każdą postacią i w każdej formie. Podkradam do kawki. :-)
OdpowiedzUsuńTakie trufle to świetne przekąska. Pyszne, słodkie i zdrowe :)
OdpowiedzUsuń