Kokosowe banany smażone w papierze ryżowym z czekoladą
-papier ryżowy (4 sztuki)
-1 duży banan
-cukier kokosowy
-garść wiórków kokosowych
-olej kokosowy do smażenia
-garść potłuczonych orzeszków ziemnych
-4 kostki gorzkiej czekolady
-1 łyżka wody
Sposób przygotowania:
-banana kroimy na pół , a potem wzdłuż aby powstały 4 połówki
-papier zwilżamy wodą i czekamy aż zmięknie
-nakładamy banana, pospujemy cukrem kokosowym, wiórkami i zwijamy, jak gołąbka
-obtaczamy we wiórkach kokosowych i smażymy na oleju kokosowym
-czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy wodą i szybko mieszamy
-gotowe banany polewamy czekoladą i posypujemy orzeszkami
Smacznego i na zdrowie!
Ale wymyśliłaś cudo :D :D Wow smak to musi być bomba <3
OdpowiedzUsuńO mmój Boże, pragnę! Teraz, natychmiast! :D
OdpowiedzUsuń