Czekoladowe babeczki z fasoli
Babeczki ratujące przed jesienną handrą! Powiadają, że nic nie poprawia tak humoru, jak coś pysznego i czekoladowego. Ja polecam najpierw wybrać się na siłownię, czy pobiegać, a potem zjeść zdrową słodkość :)! Taka kolejność, jak najabardziej sprawi, że będziemy mieli uśmiech przez cały dzień :).
Składniki:
-100g ugotowanej czerwonej fasoli/z puszki
-3 łyżki ksylitolu
-3 łyżki kakao/karobu
-2 łyżki mleka roślinnego//wody
-2 duże jajka od szczęśliwej kury
-pół łyżeczki sody oczyszczonej
-szczypta sproszkowanej wanili
-1/4 łyżeczki cynamonu
-szczypta soli
Sposób przygotowania:
-fasolę, kakao, żółtka jaja, mleko przekładamy do miseczki i dokładnie blendujemy
-białka jaja z dodatkiem ksylitolu ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do fasoli
-wszystko delikatnie mieszamy i dodajemy sodę oczyszczoną, cynamon, sól oraz wanilię i ponowanie mieszamy
-piekarnik rozgrzewamy do 180C
-pieczemy około 30minut do suchego patyczka
Smacznego i na zdrowie!
fasolowe wypieki zawsze dobrze smakują i się udają- super!
OdpowiedzUsuńSwietny przepis. Ile wyszlo babeczek z tego przepisu? Dziekuje:-P.
OdpowiedzUsuńWitaj! Dzięki, z tego przepisu wyszły dwie duże babeczki, które zrobiłamw kokilkach. Myśle, że jakbyś zrobiła w małych papilotkach/foremkach wyszłoby ich więcej :).
UsuńWitaj! Dzięki, z tego przepisu wyszły dwie duże babeczki, które zrobiłamw kokilkach. Myśle, że jakbyś zrobiła w małych papilotkach/foremkach wyszłoby ich więcej :).
Usuń