Szybka pasta z makreli i awokado z roszponką
Szybka niedzielna pasta o pięknym zielonym kolorze. Przygotowana z makreli i awokado z dodatkiem cebuli i świeżej roszponki.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbK1le0gwZWIRfcPfqGBL1v6Wln9HkBucnlEr3u1zWgUFGHZsgx8IyeWbzBI6TRjacgZfS9kgzs3nYGI5H4iGMNrXKTOfv_loIOBCY4yKeqQsbteop5hJlWn6i406guSm5CbVTL3xvMec/s640/pasta2.jpg)
Składniki:
-2 puszki bio filetów z makreli w oliwie z oliwek
-1 dojrzałe i miękkie awokado
-pół cebuli
-garść roszponki
-sól, pieprz
Sposób przygotowania:
-awokado przecinamy na pół, wydrążamy środek i przekładamy do miseczki. Rozgniatamy widelcem
-cebulę kroimy w kostkę, roszponkę drobno siekamy
-makręlę, cebulę, roszponkę przekładamy do awokado i dokładnie mieszamy
-całość przyprawiamy i chłodzimy w lodówce
Smacznego i na zdrowie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz