KRUCHE CIASTECZKA KORZENNE



Składniki:
-100g masła klarowanego
-40g budyniu waniliowego bez cukru (proszek)
-100g mąki jaglanej
-50g mąki ryżowej
-1 jajko M
-60g cukru kokosowego
-50g mąki kukurydzianej
-30g mąki owsianej
-2 łyżki przyprawy do piernika bez cukru 

Sposób przygotowania:
-wszystkie składniki przekładamy do miski i zagniatamy ciasto do momentu, aż powstanie zwarta kula
-ciasto przekładamy do woreczka i wkładamy do zamrażalnika na 30 minut
-piekarnik rozgrzewamy do 200C
-blat obsypujemy mąką, wykładamy ciasto, przykrywamy papierem do pieczenia i rozwałkowujemy
-wykrawamy ciasteczka
-spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy ciasteczka
-pieczemy 12-15 minut , aż ciasteczka będą rumiane 

Smacznego i na zdrowie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz