WEGAŃSKIE LODY BANANOWO-ORZECHOWE
-300g bananów (obranych ze skórki)
-200g masła orzechowego (u mnie od PRIMAVIKA)
-1-2 łyżki erytrolu/ksylitolu
-50ml soku z limonki/cytryny
-400ml mleka kokosowego z puszki
Sposób przygotowania:
-banany skrapiamy sokiem z limonki i blendujemy z mlekiem kokosowym
-dodajemy masło orzechowe oraz słodzik i miksujemy aż wszystkie składniki dobrze się połączą
-gotową masę przelewamy do pojemnika, który następnie zamykamy
-wstawiamy do zamrażalnika na około 6 godzin - co 30minut wyjmujemy i mieszamy/miksujemy
Jeśli będziesz trzymać lody dłużej w zamrażalniku, to wyjmij je na 20 minut przed podaniem
Smacznego na zdrowie!
Znam te lody, robię bardzo podobne i uwielbiam :) Teraz poczęstuję się Twoimi :)
OdpowiedzUsuńKochamy całym serduszkiem :D
OdpowiedzUsuń