WIŚNIOWE BOUNTY




Składniki:
-100g wiórków kokosowych bez dwutlenku siarki
-200g mrożonych wiśni
-2 łyżki cukru kokosowego
-50g rozpuszczonego oleju kokosowego
-40g mąki kokosowej

polewa czekoladowa:
-40g oleju kokosowego
-50g kakao
-1 łyżka cukru kokosowego

Sposób przygotowania:
-wiśnie oraz olej kokosowy przekładamy do garnuszka i chwilę gotujemy aż się lekko rozmrożą
-zdejmujemy z palnika, dodajemy olej kokosowy oraz cukier i dokładnie blendujemy
-dodajemy wiórki kokosowe oraz resztę składników i zagniatamy masę
-formujemy batoniki na kształt bounty i wkładamy do zamrażalnika na 10minut

polewa:
-olej rozpuszczamy w garnuszku, dodajemy cukier  i mieszamy aż rozpuści się cukier
-zdejmujemy z palnika wsypujemy kakao i energicznie mieszamy
-gotową polewę lekko studzimy
-polewamy batoniki
-ponownie wkładamy do zamrażalnika na 10minut

Smacznego i na zdrowie!

1 komentarz:

  1. Jakiś czas temu zrobiłyśmy wersję z malinami :D Też było przepyszne :D

    OdpowiedzUsuń