Pasta z zielonego groszku i koperku
Smaczna pasta na bazie groszku oraz koperku. Świetnie smakuje na razowym chlebie, ale również może słuzyć jako wytrawne nadzienie do naleśników.
Składniki:
-pół puszki groszku koserwowego (można użyć mrożonego)
-1 łyżka oleju lnianego (u mnie od SemCo)
-1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
-1 łyżka posiekanego koperku
-3 łyżki wody
-sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
-odcedzamy groszek, łaczymy go z olejem, czosnkiem, wodą i blendujemy
-dodajemy koperek oraz przyprawy i mieszamy
Smacznego i na zdrowie!
-pół puszki groszku koserwowego (można użyć mrożonego)
-1 łyżka oleju lnianego (u mnie od SemCo)
-1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
-1 łyżka posiekanego koperku
-3 łyżki wody
-sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
-odcedzamy groszek, łaczymy go z olejem, czosnkiem, wodą i blendujemy
-dodajemy koperek oraz przyprawy i mieszamy
Smacznego i na zdrowie!
Nie ma to jak domowa pasta, mniam! :)
OdpowiedzUsuńGłupio się przyznać, ale nie jadłam jeszcze tego typu pasty :<
OdpowiedzUsuń>FOXYDIET<
Akurat past z groszku robimy najmniej i w sumie nie wiemy dlaczego, bo są naprawdę pyszne :P
OdpowiedzUsuńKanapka idealna, kolor piękny :)
OdpowiedzUsuń