Tarta czekoladowa z kremem brzoskwiniowym i truskawkami
-2,5 szklanki ugotowanej(ciepłej) kaszy jaglanej
-60g czekolady 90% kako
-3/4 szklanki wiórków kokosowych
-1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego
-2 łyżki syropu daktylowego
-3 łyżki mąki kokosowej
krem:
-2,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
-2 świeże , obrane brzoskwinie
-7 łyżek wody
-erytrol/ksylitol lub miód do posłodzenia (ilość według własnych preferencji)
dodatkowo:
-1 kostka potartej gorzkiej czekolady 90%
-garść świeżych, umytych truskawek
Sposób przygotowania:
-ciepłą kaszę jaglaną łączymy z czekoladą i zagniatamy aby czekolada się rozpuściła
-dodajemy resztę składników i ponownie zagniatamy
-spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto i uklepujemy
-piekarnik rozgrzewamy do 200C
-pieczemy 15minut i studzimy
krem:
-kaszę przekładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na gęsty krem
następnie:
-truskawki kroimy na pół
-na spód tarty wykładamy krem, układamy truskawki i posypujemy potartą czekoladą
-całość wkładamy do lodówki na kilka godzin
Smacznego i na zdrowie!
Naturalne i zdrowe produkty można znaleźć w sklepie internetowym: KLIK
Jak już sam spód prezentuje i zapowiada się pysznie to może być tylko lepiej :D
OdpowiedzUsuńhej, chcę jutro wyczarować ciacho ale mam wątpliwości 2,5 szklanki to już ugotowanej kaszy czy suchej i to gotujemy ? Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWitaj.
UsuńTak, jak jest napisane- ugotowanej ;)