Krem czekoladowy z rodzynek i orzechów
Absolutnie przepyszny krem czekoladowy, który z powodzeniem może zastąpić sklepową nutellę. Możesz go użyć do kanapek, naleśników i do czego tylko zechcesz. Potrzebujesz tylko kilku składników i dużo chęci, aby móc przygotować ten obłędny krem czekoladowy. Składa się on z rodzynek, orzechów włoskich, kakao i odrobiny oleju kokosowego, a przygotowanie jego zajmuje dosłownie kilka minut.
Jestem przekonana, że jak posmakujesz tego smarowidła, to na stałe zapomnisz o sklepowej nutelli :).
Składniki:
-200g rodzynek
-2 szklanki orzechów włoskich (u mnie od AGNEX)
-40-50g kakao (4 łyżki) (u mnie BIO od AGNEX)
-1/4 szklanki wody
-3 łyżki roztopionego oleju kokosowego (u mnie od AGNEX)
Sposób przygotowania:
-dzień prędzej orzechy i rodzynki zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc
-rano odlewamy wodę
-orzechy, rodzynki przekładamy do malaksera, dodajemy wodę i dokładnie blendujemy
-dodajemy olej kokosowy, wsypujemy kakao i mieszamy
Smacznego i na zdrowie!
Jestem przekonana, że jak posmakujesz tego smarowidła, to na stałe zapomnisz o sklepowej nutelli :).
Składniki:
-200g rodzynek
-2 szklanki orzechów włoskich (u mnie od AGNEX)
-40-50g kakao (4 łyżki) (u mnie BIO od AGNEX)
-1/4 szklanki wody
-3 łyżki roztopionego oleju kokosowego (u mnie od AGNEX)
Sposób przygotowania:
-dzień prędzej orzechy i rodzynki zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc
-rano odlewamy wodę
-orzechy, rodzynki przekładamy do malaksera, dodajemy wodę i dokładnie blendujemy
-dodajemy olej kokosowy, wsypujemy kakao i mieszamy
Smacznego i na zdrowie!
rodzynki, orzechy, kakao.... to nie może nie smakować! ;)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis, muszę go koniecznie wypróbować :-)
OdpowiedzUsuńRobilam juz rozne kremy czekoladowe,ale pierwszy raz spotykam sie z dodatkiem rodzynek. Koniecznie musze skorzystać z Twojego przepisu :-).
OdpowiedzUsuńTen krem to totalny odlot;-). Dla mnie nowoscia jest dodatek rodzynek. Zrobie go z ciekawosci;-).
OdpowiedzUsuńProblem jest tylko taki, że zjadłybyśmy go całego na jedno śniadanie :D
OdpowiedzUsuńWłaśnie to są minusy takich kremów, bo nie można się od nich oderwać hi hi :D
Usuńz niecierpliwością czekam na kolejne przepysznie zdrowe przepisy! :)
OdpowiedzUsuńCiesze się! Proszę zaglądać :)
UsuńWitam, jak długo taki krem może stać? Czy trzeba przechowywać w lodówce?
OdpowiedzUsuńWitam,
OdpowiedzUsuńChce przygotować TORT FERRERO ROCHER Z FASOLI, a tam jest zaznaczone że potrzebne jest 400 gr tego kremu, ile go wychodzi z podanych tu składników? I pytanie o tort, jakiej fasoli użyć?
pozdrawiam
z tego, co pamiętam to z tych proporcji wyjdzie nieco więcej kremu niż potrzebujemy . Odnośnie fasoli, to użyłam czerwonej z puszki
UsuńWitam,
OdpowiedzUsuńile kremu wyjdzie z podanych składników?