Słodkie kulki mocno sezamowe
Moja dzisiejsza propozycja, to słodkie i kruche kuleczki z dużą ilością tahini, czyli niesamowicie dobrej pasty sezamowej.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMwxwTtXlR4S8BjYBs0cJQqwPhhmMuy1RcWHMRAVR3KD6PCM8ZtS4VJlKBE2UgWsa9-AaLkd_JbvheARlQC312ZhF8r3ga30Ipvv7YeSlxFZN5n9h6vGxw62dPPP65NmXwTVFs0sCWlDk/s640/kulki1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMwWdPW__9gy-IaNURILYyr8wSMjMtx9nGICz71sXyv4HMq1egbnkk0QmOqAS8PhsvC2g-9l8NZtpToPqReWhNp58DjO8S8wf9bba4xFNCh6M368d_gvn0bMg4dkUvQleie577FjDaHls/s640/kulki222.jpg)
Składniki:
-8 łyżek pasty tahini (u mnie od Bakra)
-2 łyżki karobu-melasa chleba świętojańskiego (u mnie od Bakra)
-1 i 1/3 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
-3 płaskie łyżki mąki gryczanej
-1 duże jajko
Sposób przygotowania:
-suche skłaniki przekładamy do miseczki i mieszamy
-mokre składniki miksujemy
-mokre i suche składniki ze sobą mieszamy i formujemy kulki
-rozgrzewamy piekarnk do 200C
-pieczemy około 10-15 minut
Smacznego i na zdrowie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz