Jaglanka z owocami na mleku sojowym
Sezon na owoce w pełni, więc korzystajmy z nich póki możemy! Dzisiaj proponuję letnie śniadanie- kaszę jaglaną na mleku sojowym z dodatkiem duszonej brzoskwini, żurawiny i czereśni :).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgV4GUjsuVDFWnSjorz03Lk-xROQfLOhjE0AjXxEBUrz0Xh7ZK3YEbZqF6JVLo309NMROuwdhd1CjNUe5udr5qNX_aaGRT1xqGiiqWLX7N3hkMCIX6rEiY-4d-Aj8i3vByN4yMg4elDsTg/s640/jaglana2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSX-R6DmIv7pdLqSyv7jOSGhXw3S-lIVOfZEn4Yc81dVtVja5NlRpjw79imH6Hu1zG4kxv2-4EK0TuSiJF_ysnxE4_7suB9a79v7qFnQLFJZmU0qBVnmmFto1bqEnTya9AAPXL-Akdfcc/s640/jaglana.jpg)
Składniki:
-pół szklanki kaszy jaglanej
-1,5 szklanki mleka sojowego BIO
-1 brzoskwinia
-garść czereśni bez pestek
-garść suszonej żurawiny (bez oleju i cukru)
-łyżka ksylitolu
-szczypta cynamonu
Sposób przygotowania:
-kaszę prażymy na małym ogniu. Następnie płuczemy pod zimną wodą
-do garnuszka wlewamy mleko sojowe i gotujemy. Dodajemy kaszę, pokrojoną w kostkę brzoskwinię, cukier, żurawinę, cynamon i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości (około 15min)
-kaszę przekładamy do miseczki , układamy pokrojone czereśnie i mieszamy
Smacznego i na zdrowie!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgV4GUjsuVDFWnSjorz03Lk-xROQfLOhjE0AjXxEBUrz0Xh7ZK3YEbZqF6JVLo309NMROuwdhd1CjNUe5udr5qNX_aaGRT1xqGiiqWLX7N3hkMCIX6rEiY-4d-Aj8i3vByN4yMg4elDsTg/s640/jaglana2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSX-R6DmIv7pdLqSyv7jOSGhXw3S-lIVOfZEn4Yc81dVtVja5NlRpjw79imH6Hu1zG4kxv2-4EK0TuSiJF_ysnxE4_7suB9a79v7qFnQLFJZmU0qBVnmmFto1bqEnTya9AAPXL-Akdfcc/s640/jaglana.jpg)
Składniki:
-pół szklanki kaszy jaglanej
-1,5 szklanki mleka sojowego BIO
-1 brzoskwinia
-garść czereśni bez pestek
-garść suszonej żurawiny (bez oleju i cukru)
-łyżka ksylitolu
-szczypta cynamonu
Sposób przygotowania:
-kaszę prażymy na małym ogniu. Następnie płuczemy pod zimną wodą
-do garnuszka wlewamy mleko sojowe i gotujemy. Dodajemy kaszę, pokrojoną w kostkę brzoskwinię, cukier, żurawinę, cynamon i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości (około 15min)
-kaszę przekładamy do miseczki , układamy pokrojone czereśnie i mieszamy
Smacznego i na zdrowie!
Pysznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam jaglankę na słodko. :)
OdpowiedzUsuńWszystko fajnie ale brak informacji na ile osób to jest przepis?
OdpowiedzUsuń1 porcja?
czy dwie porcje?
Witam. 1 spora porcja :)
Usuń