Jaglanka z owocami na mleku sojowym
Sezon na owoce w pełni, więc korzystajmy z nich póki możemy! Dzisiaj proponuję letnie śniadanie- kaszę jaglaną na mleku sojowym z dodatkiem duszonej brzoskwini, żurawiny i czereśni :).
Składniki:
-pół szklanki kaszy jaglanej
-1,5 szklanki mleka sojowego BIO
-1 brzoskwinia
-garść czereśni bez pestek
-garść suszonej żurawiny (bez oleju i cukru)
-łyżka ksylitolu
-szczypta cynamonu
Sposób przygotowania:
-kaszę prażymy na małym ogniu. Następnie płuczemy pod zimną wodą
-do garnuszka wlewamy mleko sojowe i gotujemy. Dodajemy kaszę, pokrojoną w kostkę brzoskwinię, cukier, żurawinę, cynamon i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości (około 15min)
-kaszę przekładamy do miseczki , układamy pokrojone czereśnie i mieszamy
Smacznego i na zdrowie!
Składniki:
-pół szklanki kaszy jaglanej
-1,5 szklanki mleka sojowego BIO
-1 brzoskwinia
-garść czereśni bez pestek
-garść suszonej żurawiny (bez oleju i cukru)
-łyżka ksylitolu
-szczypta cynamonu
Sposób przygotowania:
-kaszę prażymy na małym ogniu. Następnie płuczemy pod zimną wodą
-do garnuszka wlewamy mleko sojowe i gotujemy. Dodajemy kaszę, pokrojoną w kostkę brzoskwinię, cukier, żurawinę, cynamon i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości (około 15min)
-kaszę przekładamy do miseczki , układamy pokrojone czereśnie i mieszamy
Smacznego i na zdrowie!
Pysznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam jaglankę na słodko. :)
OdpowiedzUsuńWszystko fajnie ale brak informacji na ile osób to jest przepis?
OdpowiedzUsuń1 porcja?
czy dwie porcje?
Witam. 1 spora porcja :)
Usuń