BABECZKI DYNIOWE BEZGLUTENOWE
Składniki: (około 12 sztuk)
-3 jajka M
-50g mąki ryżowej
-50g mąki kukurydzianej
-20g mąki gryczanej
-100ml rozpuszczonego i ostudzonego oleju kokosowego
-150g puree z dyni hokkaido
-1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
-1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
-70g potartego jabłka na małych oczkach
-1/3 szklanki erytrolu/ksylitolu
-5 łyżek mleka roślinnego
-1 łyżeczka cynamonu
Sposób przygotowania:
-rozgrzewamy piekarnik do 180C
-jajka roztrzepujemy ze słodzidłem, dodajemy puree oraz mleko i całość mieszamy
-dodajemy po trochu resztę składników i ponownie mieszamy za pomocą trzepaczki
-ciasto nakładamy do papilotek
-pieczemy 30minut
Smacznego i na zdrowie!
Bardzo apetycznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńPyszne babeczki i to jeszcze z naszym ulubionym cynamonem <3
OdpowiedzUsuńWspaniale wyglądają, robię
OdpowiedzUsuńWyglądają naprawdę rewelacyjnie ;D Nie da się ukryć :D
OdpowiedzUsuńMoże i wyglądają apetycznie ale niestety brak jakiegokolwiek słodzidła, którego zabrakło w przepisie spowodowało, że babeczki wylądowały w koszu :(
OdpowiedzUsuńPrzepraszam najmocniej, ale przez przypadek pominelam slodzik :(.
UsuńZamiast wyrzucac, mozna posmarowac babeczki miodem lub opruszyc cukrem pudrem zrobionym z ksylitolu/erytrolu :)
Babeczki sa rewelacyjne, jestem z dieta b/g dopiero 6ty miesiac i jeszcze nic mi nie smakowalo co pieklam corce a tu smak nie do odroznienia ze b/g. Zamiast maki gryczanej dałam jaglana bo taka mialam i mleko kozie bo mozemy. Pycha!
OdpowiedzUsuńBardzo sie cieszę , że babeczki zasmakowały! Pozdrawiam :)
Usuń