Jaglanka z musem z mango , truskawek i imbiru
Składniki (na 1 porcje)
-30g suchej kaszy jaglanej
-3/4 szklanki mleka kokosowego
-1 łyżka erytrolu/ksylitolu
mus z mango:
-garść mrożonego mango lub pół świeżego
-1 mały plasterek świeżego imbiru
-1/3 dojrzałego banana
mus z truskawek:
-garść mrożonych truskawek
-1/3 dojrzałego banana
dodatkowo:
-kostka gorzkiej czekolady
-kilka posiekanych orzechów laskowych
Sposób przygotowania:
-kaszę jaglaną prażymy w suchym garnuszku do momentu, aż poczujemy charakterystyczny zapach
-wlewamy płyn, dodajemy erytrol i gotujemy do miękkości- aż kasza wchłonie cały płyn
-wszystkie składniki na mus z mango blendujemy
-wszystkie składniki na mus z truskawek blendujemy
-jaglankę nakładamy na talerz , polewamy oby dwoma musami
-wierzch posypujemy czekoladą oraz orzechami
Smacznego i na zdrowie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz