Budyń jaglany z jagodami
Składniki (na 2 porcje):
budyń:
-100g suchej kaszy jaglanej
-1 szklanka wody
-2 szklanki mleka roślinnego
-2 łyżki ksylitolu/erytrolu
dodatkowo:
-50g jagód mrożonych lub świeżych
-30ml wody
-1 łyżka erytrolu/ksylitolu
-pół łyżeczki budyniu waniliowego
-1 łyżka wody
Sposób przygotowania:
-kasze prażymy w garnuszku przez około minutę
-zalewamy wodą oraz szklanką mleka, dodajemy słodzidło i gotujemy na małym ogniu pod przykrywką aż kasza wchłonie cały płyn
-gotową kaszę odstawiamy i studzimy, wlewamy szklankę mleka i dokładnie blendujemy
-jagody przekładamy do garnuszka, dodajemy 30ml wody oraz słodzik i chwilę gotujemy
-budyń mieszamy z łyżką wody , dodajemy do jagód, mieszamy i gotujemy około 5 minut
-do miseczek nakładamy budyń,a na to jagody
Smacznego i na zdrowie!
"budyń mieszamy z łyżką wody , dodajemy do jagód, mieszamy i gotujemy około 5 minut"
OdpowiedzUsuńA tego to nie rozumiem, jeszczejeszcze dodajemy gotowy budyń z torebki?
Już widzę jest jeszcze pół łyżeczki budyniu 😁.
OdpowiedzUsuńDodajemy budyń (proszek), aby zagęścić jagody :)
UsuńBudyń to chyba najlepszy deser jaki może być.
OdpowiedzUsuńSzybkie i łatwe w przygotowaniu.
OdpowiedzUsuń