CZEKOLADOWIEC Z BORÓWKAMI
Składniki:(okrągła blaszka 17cm)
-100g gorzkiej czekolady min. 90% kakao
-3 jajka M
-2 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru (proszek)
-70g mąki ryżowej
-80ml oleju kokosowego
-100-120g ksylitolu/erytrolu
-4 łyżki wody
-1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia bio
-pół łyżeczki sody oczyszczonej
Sposób przygotowania:
-czekoladę z dodatkiem tłuszczu rozpuszczamy w kąpieli wodnej , pod koniec mieszamy i odstawiamy do przestudzenia
-jajka z dodatkiem słodzidła miksujemy na puch
-po trochu wlewamy rozpuszczoną czekoladę i za pomocą szpatułki delikatnie mieszamy
-dodajemy wodę i wsypujemy suche składniki i ponownie mieszamy
-spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę
-na wierzchu układamy borówki
-pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 C przez 40minut
Smacznego i na zdrowie!
Bardzo apetycznie wygląda 😊 Takim ciasta lubię 😁
OdpowiedzUsuńSuper wygląda! W jakiej temperaturze piec?
OdpowiedzUsuńWyglądają naprawdę pysznie :)
OdpowiedzUsuń