Składniki: (na 2 porcje)
-2 szklanki mleka roślinnego (np kokosowego)
-4 łyżki nasion chia
-2 łyżki ksylitolu
-1 banan + kawałek do dekoracji
-2 brzoskwinie
Sposób przygotowania:
-nasiona china zalewamy mlekiem, dodajemy cukier i intensywnie mieszamy trzepaczką
-odstawiamy na około 3-4h godziny aż chia napęcznieją
-brzoskwinie blendujemy z bananem
-pudding przekładamy do salaterek, nakładamy zbelendowane owoce i dekorujemy pokrojonym bananem
Smacznego i na zdrowie!
Wow przepięknie wygląda *.* Pudding chia jest przepyszny, a z takim musem to już w ogóle :)
OdpowiedzUsuńIdealny deser jak i śniadanie :D
OdpowiedzUsuńChia dobre dla biegaczy, więc biegnę to zrobić
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie i bardzo chętnie skosztuję porcyjkę :)
OdpowiedzUsuń