NALEŚNIKI Z MĄKI RYŻOWEJ
-100g mąki ryżowej
-3 kopiaste łyżeczki mąki kukurydzianej
-400ml mleka kokosowego
-3 jajka S
-50ml wody gazowanej
-1 łyżka erytrolu/ksylitolu
-2 łyżeczki rozpusczonego oleju kokosowego
Sposób przygotowania:
-mleko kokosowe rozpuszczamy w garnuszku i studzimy
-mleko przelewamy do miski, dodajemy resztę składników i dokładnie miksujemy
-rozgrzewamy patelnię z dodatkiem małej ilości tłuszczu i smażymy naleśniki na małym ogniu z oby dwóch stron (każdą stronę smażymy około 2-3 minuty)
Smacznego i na zdrowie!
Bardzo apetyczne naleśniczki :) Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńMocno kokosowo!
OdpowiedzUsuńMuszę spojrzeć na makę ryżowa następnym razem...
:)
Już sam widok naleśników z truskawkami mówi sam za siebie <3
OdpowiedzUsuńWitam.
OdpowiedzUsuńCzy słodziki wymienione w przepisie można zastąpić cukrem kokosowym?
Pewnie ;)
Usuń