CIASTECZKA JAGLANE SŁODZONE RODZYNKAMI





Składniki:
-100g suchej kaszy jaglanej
-1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego
-60g rodzynek
-30g wiórków kokosowych
-200ml wody/mleka roślinnego

dodatkowo:
-garść orzechów (u mnie nerkowce)

Sposób przygotowania:
-kaszę prażymy w suchym garnuszku, zalewamy płynem, dodajemy rodzynki i gotujemy aż kasza wchłonie cały płyn (około 10minu)
-zdejmujemy z palnika, lekko studzimy (kasza musi być ciepła) dodajemy resztę składników i dokłanie blendujemy
-zwilżamy dłonie, formujemy kulki, spłaszczamy je i posypujemy orzechami
-piekarnik rozgrzewamy do 180C
-pieczemy 25-30minut, aż będą rumiane

Smacznego i na zdrowie!

5 komentarzy:

  1. Bardzo apetyczna ciasteczka :) Podkradam jedno ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. I nagle można pokochać rodzynki :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Można się dowiedzieć ile wychodzi ciasteczek z podanej porcji?

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciastka wyszły gorzkie w smaku :/

    OdpowiedzUsuń