FIT RAFAELLO Z KASZY JAGLANEJ
Składniki:
-100g kaszy jaglanej
-200ml mleka kokosowego
-3 łyżki mąki z migdałów (można zmiksować migdały)
-3 kopiaste łyżki mąki kokosowej
-30ml rozpuszczonego oleju kokosowego
-2 łyżki erytrolu
-garść migdałów
-garść wiórków kokosowych
Sposób przygotowania:
-kaszę prażymy w suchym garnuszku, zalewamy mlekiem kokosowym, dodajemy słodzik i gotujemy aż kasza wchłonie cały płyn
-kaszę odstawiamy, aby przestygła (musi być lekko ciepła)
-dodajemy resztę składników i całość zagniatamy
-bierzemy po kawałku masy, rozpłaszczamy w dłoni i układamy po 1 migdale
-formujemy kulki i obtaczamy we wiórkach kokosowych
Smacznego i na zdrowie!
Bardzo lubię Rafaello i chętnie wypróbuję Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńsmakowicie wyglądają. Uwielbiam Rafaello. Święta tuż, tuż myślę, że to idealny czas na takie słodycze :)
OdpowiedzUsuń