Praliny czekoladowe z masłem orzechowym (Peanut Butter Cups)
Składniki:
-1 tabliczka gorzkiej czekolady lub mlecznej bez cukru z dobrym składem
-20g oleju kokosowego
-kilka łyżek dowolnego masła orzechowego (użyłam migdałowego)
Sposób przygotowania:
-czekoladę oraz olej przekładamy do naczynia, rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dokładnie mieszamy
-na spód papilotek nakładamy po łyżce czekolady i wkładamy je do zamrażalnika na około 10minut
-po upływie czasu nakładamy masło orzechowe, a na to resztę czekolady
-ponownie wkładamy do zamrażalnika na 10minut
Smacznego i na zdrowie!
użyłaś jakiś specjalnych papilotek czy takich zwykłych papierowych?
OdpowiedzUsuńUżyłam foremek sylikonowych, a papilotki maogą być zwykłe papierowe :)
UsuńZ klasycznym masłem orzechowym jadłyśmy nie raz ale z migdałowym to dopiero musi być szał :D
OdpowiedzUsuń