Wysokobiałkowe batony owsiano-orzechowe z żurawiną i cynamonem







Składniki:
-1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych
-100g masła orzechowego
-1 łyżeczka cynamonu
-1 miarka odżywki białkowej (
u mnie od kulturystyka.sklep.pl)
-garść suszonej żurawiny (u mnie bez cukru)
-1 łyżka erytrolu
-niecałe 150ml wody
-1 łyżka mąki kokosowej
-30g rozpuszczonego oleju kokosowego
-1 łyżka słonecznika łuskanego

Sposób przygotowania:
-wszystkie składniki przekładamy do miski i zagniatamy ciasto- musi powstać zwarta kula. Jeśli ciasto będzie zby sypkie należy dolać więcej wody
-blaszkę wykładamy papierem, układamy masę i przyklepujemy
-wkładamy do zamrażalnika na 15minut
-wyciągamy i kroimy w dowolne kształty

Smacznego i na zdrowie!

3 komentarze:

  1. Super, takie przekąski chętnie zabieram ze sobą na treningi,
    bardzo apetyczny przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Najczęściej takie odżywkowe przekąski robimy w formie kulek ale batoniki też się świetnie sprawdzają :)

    OdpowiedzUsuń
  3. 47 yr old Clinical Specialist Danny Burnett, hailing from Earlton enjoys watching movies like "See Here, Private Hargrove" and Yoga. Took a trip to Heritage of Mercury. Almadén and Idrija and drives a Ferrari 400 Superamerica. przeskocz tutaj

    OdpowiedzUsuń