Słodka pasta słonecznikowa z cynamonem
Domowa pasta słonecznikowa, która kusi swoim cynamonowym zapachem. Ma szerogie zastosowanie, można ją podać jako dodatek do owoców, owsianki, jaglanki, albo po prostu posmarować chleb :)
Składniki:
-1,5 szklanki słonecznika łuskanego (u mnie od AGNEX)
-4 łyżki miodu/syropu daktylowego
-6 łyżek wody
-1 łyżeczka cynamonu
Sposób przygotowania:
-słonecznik przekładamy do malaksera i blendujemy na pył
-dodajemy resztę składników i ponownie miksujemy (jeśli pasta będzie zbyt gęsta można dodać więcej wody)
-przechowujemy w lodówce
Smacznego i na zdrowie!
-1,5 szklanki słonecznika łuskanego (u mnie od AGNEX)
-4 łyżki miodu/syropu daktylowego
-6 łyżek wody
-1 łyżeczka cynamonu
Sposób przygotowania:
-słonecznik przekładamy do malaksera i blendujemy na pył
-dodajemy resztę składników i ponownie miksujemy (jeśli pasta będzie zbyt gęsta można dodać więcej wody)
-przechowujemy w lodówce
Smacznego i na zdrowie!
Nie trzeba wcześniej moczyć słonecznika w wodzie?
OdpowiedzUsuńMożna, ale ja tym razem nie moczyłam ;)
Usuń