Domowe czekoladki cynamonowe




Składniki:
-pół szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego 
(u mnie od AGNEX)
-40g kakao (u mnie od AGNEX)
-2 łyżki syropu daktylowego
-1/3 łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania:
-olej kokosowy przekładamy do garnuszka, podgrzewamy i  zdejmujemy z ognia
-dodajemy resztę składników i szybko mieszamy do połączenia wszystkich składników
-do foremki nakładamy czekoladę i wkładamy do zamrażalnika na 2h 

Smacznego i na zdrowie!

3 komentarze:

  1. Jak cynamonowe to bierzemy bez pytań xD Pięknie wyglądają a do tego są dużo zdrowsze! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ile wychodzi tych czekoladek?

    OdpowiedzUsuń
  3. hej, niedawno zrobiłam czekoladki z podobnego przepisu (75g oleju), nie dałam syropu bo nie mogę a posłodziłam stevią (tyle co na czubku noża. Robiłam w podobnej foremce i wszyło mi 10 czekoladek. pozdrawiam :) Sylwia

    OdpowiedzUsuń