Domowe czekoladki cynamonowe
-pół szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego (u mnie od AGNEX)
-40g kakao (u mnie od AGNEX)
-2 łyżki syropu daktylowego
-1/3 łyżeczki cynamonu
Sposób przygotowania:
-olej kokosowy przekładamy do garnuszka, podgrzewamy i zdejmujemy z ognia
-dodajemy resztę składników i szybko mieszamy do połączenia wszystkich składników
-do foremki nakładamy czekoladę i wkładamy do zamrażalnika na 2h
Smacznego i na zdrowie!
Jak cynamonowe to bierzemy bez pytań xD Pięknie wyglądają a do tego są dużo zdrowsze! :)
OdpowiedzUsuńIle wychodzi tych czekoladek?
OdpowiedzUsuńhej, niedawno zrobiłam czekoladki z podobnego przepisu (75g oleju), nie dałam syropu bo nie mogę a posłodziłam stevią (tyle co na czubku noża. Robiłam w podobnej foremce i wszyło mi 10 czekoladek. pozdrawiam :) Sylwia
OdpowiedzUsuń