Meksykańska pasta sojowa
Składniki:
-2 szklanki ugotowanej soi (u mnie od AGNEX)
-1/3 szklanki wody
-2 łyżki słonecznika łuskanego (u mnie od AGNEX)
-1 średnia ugotowana marchewka
-1 mała ugotowana pietruszka
-1 łyżeczka przyprawy - pomidor z chilli i oregane (u mnie od AGNEX)
-1 ząbek czosnku
-pół czerwonej papryki
-sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:-paprykę dokładnie myjemy. Następnie suszymy, opalamy nad ogniem aż zczernieje i obieramy ją ze skórki
-wszystkie składniki przekładamy do wysokiego naczynia i blendujemy na gęsty krem
-przyprawiamy solą i pieprzem
-przechowujemy w lodówce
Smacznego i na zdrowie!
Zawsze robimy hummus. Teraz musimy pomyśleć nad pastą z soi :D
OdpowiedzUsuń