Sernik wiedeński z rodzynkami



Składniki:
-1000g dobrej jakości twarogu dwukrotnie zmielonego
-100g rozpuszczonego masła klarowanego
-1/3 szklanki erytrolu/ksylitolu lub więcej
-6 małych jajek
-1 łyżeczka wanilii
-70g rodzynek
-3 łyżeczki mąki kokosowej
-2 łyżki mąki z tapioki

Sposób przygotowania(forma 21x19cm):-rodzynki sparzamy wrzątkiem
-żółtka jaja z dodatkiem cukru miksujemy na puch
-łączymy z twarogiem, dodajemy białka jaja, masło, wanilię i miksujemy
-na koniec dodajemy oby dwie mąki i ponownie miksujemy na małych obrotach
-masę przekładamy do foremki
-rozgrzewamy piekarnik do 150C
-pieczemy 1,5h
-studzimy przy lekko uchylonym piekarniku
-chłodzimy przez kilka godzin

Smacznego i na zdrowie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz