Pasta z makreli
Moja dzisiejsza propozycja to kremowa pasta z makreli z odrobiną pikanterii. Dodatkowo idealnie komponuje się z ogórkiem lub szczypiorkiem :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZ5f-TpJVnPRCExzpTDciKkxWrCQUkmwmMWEo63ScDh1eIWdeVXOYyzF4HiGTp8q0KhLniLemSdp9pOewBCulWk78dUHv_es051Rez56PTFFtshviOvk0P7AiKPrIcO_F06-jA4WGDitY/s1600/pasta1.jpg)
Składniki:
-1 mała wędzona makrela
-pół papryki czerwonej
-odrobina papryczki chili (opcjonalnie)
-2 jaja ugotowane na twardo
-pół małej cebulki czerwonej
-łyżka jogurtu naturalnego
-świeży pieprz mielony
Sposób przygotowania:
-jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy
-makręlę obieramy, pozbawiamy ości i rozdrabiniamy
-paprykę kroimy w małą kosteczkę
-makręlę z jajkami, cebulą, papryczką oraz jogurtem blendujemy , a na koniec dodajemy pokrojoną paprykę czerwoną
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz