GREEN BALANCE YANGO

Dzisiaj zapraszam Was na recenzję naturalnego suplementu GREEN BALANCE marki YANGO, który testowałam przez miesiąc czasu. Jest to zupełna nowość na rynku, która jest warta uwagi. GREEN BALANCE jest to mieszanka aż 11 roślin z upraw ekologicznych w postaci proszku o działaniu alkalizujących i oczyszczającym organizm.



Składniki aktywne:
-sproszkowany sok z liści młodej pszenicy
-sproszkowany sok z liści młodego jęczmienia
Są doskonałym źródłem antyoksydantów, które skutecznie oczyszczają organizm.  Działają przeciwzapalnie i przeciwwirusowo. Zarówno młoda pszenica, jak i młody jęczmień zawierają magnez, cynk, wapń, kwas foliowy oraz potas. Ponadto w tych roślinach występuje błonnik, który korzystnie wpływa na pracę jelit,

-sproszkowane liście młodej lucerny
Wykorzystywana w medycynie ludowej już od wielu lat. Zawiera znaczne ilości beta karotenu, potasu, magnezu, wapnia oraz fosforu. Ma działanie alkalizujące, wspomaga leczenie drożdżaków (candida), działa przeczyszczająco i moczopennie.

-sproszkowana chlorella
Alga o wysokiej zawartości chlorofilu(zielonego barwnika). Chlorella zawiera aż 19 aminokwasów, minerały takie, jak żelazo, potas, wapń, czy kobalt. Dodatkowo jest źródłem witamin z grupy B. Alga ta skutecznie oczyszcza organizm z metali ciężkich oraz pestycydów. Dodatkowo wspiera odporność organizmu i zwalcza komórki nowotworowe.

-sproszkowana gotu kola
Roślina stosowana od tysięcy lat w Ayujrvedzie jako środek wspomagający krążenie krwi, funkcjonowanie umysłowe. a także przy problemach skórnych.  Dodatkowo stymuluje fibroblasty (komórki tkanki łącznej skóry) do produkcji kolagenu. Gotu kola poprawia pamięć, koncentrację, ułatwia uczenie się, relaksuje umysł oraz łagodzi stany lękowe.

-sproszkowany gorzki melon znany również jako przepękla ogórkowa.
Od wieków stosowany w medycynie Chin i innych krajach azjatyckich. Jest bogaty w beta karoten, wapń, potas, witaminy z grupy B. Zawiera również fosfor, żelazo, magnez oraz cynk. Gorzki melon wykazuje działanie antynowotworowe, antywirusowe oraz przeciwcukrzycowe

-sproszkowany korzeń traganka
Nazywany przez Chińczyków huang Qi(żółty przywódca) i stosowany przez nich od około 2000 lat. Skutecznie buduje odporność organizmu, poprawia wytrzymałość i wydłuża życie. Dodatkowo neutralizuje wolne rodniki, które w nadmiarze są odpowiedzialne za niszczenie komórek. Traganek poprawia krążenie krwi, wzmacnia naczynia krwionośne, a  także wzmacnia serce.

-sproszkowana kapusta warzywna włoska
Cechuje się wysoką zawartością beta karotenu. Zawiera wapń, magnez oraz potas


-sproszkowana spirulina
Wzmacnia układ odpornościowy. Przyśpiesza odpowiedź odpornościową humoralną poprzez zwiększenie produkcji przeciwciał i cytokin, w tym interferonów i interleukin, co pozwala organizmowi lepiej chronić się przed szkodliwymi mikroorganizmami i wirusami.Poza tym skutecznie leczy poważne uszkodzenia wątroby wynikające ze złej diety, alkoholizmu, czy spożywania produktów lub używek niszczących niezbędne dla organizmu składniki odżywcze. Spirulina chroni też nerki przed uszkodzeniem na skutek przyjmowania silnie działających lekarstw.Więcej przeczytasz tutaj : KLIK


-sproszkowana pulpa cytryny

-sproszkowane liście młodego owsa
Korzystnie oddziałuje na procesy trawienne, wspomaga system nerwowy oraz działa przeciwzapalnie. 


-cynk
Wchodzi w skład około 80 enzymów i jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Mianowicie cynk wzmacnia nasza odporność chroniąc nas przed infekcjami. Jest niezbędny do prawidłowego działania funkcji rozrodczych oraz bierze udział w metabolizmie białek, węglowodanów i tłuszczów. Dodatkowo poprawia stan włosów i paznokci.

Co wyróżnia Green Balance™ od podobnych produktów na rynku?
– Składniki pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych
– Preparat jest bardzo dobrze przyswajalny
– Produkt jest wolny od środków konserwujących, barwników i dodatków


Jak stosować?
1 łyżeczkę proszku (około 1g) wymieszać w 200ml wody. Pić 3 razy dziennie po posiłku.



Podsumowując: Jak już wyżej wspomniałam; preparat testowałam przez miesiąc czasu. Na samym początku byłam dosyć sceptycznie nastawiona i nie oczekiwałam super efektów. Jednak byłam bardzo pozytywnie zdziwiona ponieważ już po kilku dniach zauważyłam poprawę jeśli chodzi o trawienie, a po miesiącu picia Green Balance zauważyłam redukcję cellulitu, moje paznokcie stały się twardsze, włosy odzyskały blask i cera się znacznie poprawiła :). Krótko mówiąc; jestem bardzo zadowolona!

Zapraszam na stronę producenta: KLIK

1 komentarz: